Werkwijze

SprekerReviews geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de juiste spreker te vinden voor je evenement. Met het achterlaten van een review help je potentiële opdrachtgevers aan objectieve informatie, geef je sprekers en dagvoorzitters een kans om zich te profileren en kunnen sprekersbureaus nieuwe leads genereren. De reviews worden niet zomaar online geplaatst, maar op basis van de gedragscode beoordeelt door een onafhankelijke redactie. Waar moet een review aan voldoen?


Review invullen

Als je een review achterlaat over een spreker of dagvoorzitter, wordt er gevraagd een waardering te geven over de verschillende aspecten binnen zijn/haar performance. Bijvoorbeeld over de interactie van de spreker met het publiek, de inhoud van het verhaal en de prijs/kwaliteit verhouding. Probeer de review zo zorgvuldig en eerlijk mogelijk in te vullen, ook als je een negatieve ervaring gehad hebt. De review die je schrijft, helpt andere mensen verder. Zeker als je review voldoet aan de regels die we in de gedragscode hebben opgesteld.


Gedragscode

1.       Wees oprecht en eerlijk in het toekennen van je score. Beschrijf alleen je persoonlijke ervaring. Voeg niets toe wat je van derden gehoord hebt.

2.       Je kunt maar één review afgeven per spreker of dagvoorzitter.

3.       Gebruik fatsoenlijke taal. SprekerReviews is geen plek voor ongefundeerde kritiek, beledigingen en discriminerende teksten. Deze reviews worden dan ook niet geplaatst.

4.       Een review mag geen persoonlijke informatie bevatten zoals je naam, e-mail, adres of telefoonnummer. Zet geen reclame, afbeeldingen en links naar andere websites in je review.

5.       SprekerReviews is niet bedoeld voor vragen en officiële klachten over sprekers of dagvoorzitters. Hiervoor dien je contact op te nemen met het betreffende sprekersbureau.

6.       Schrijf je review in kleine letters.

7.      SprekerReviews is geen plaats voor discussie over bepaalde evenementen of sprekers. 


Privacy

Als je een review achterlaat kan je ervoor kiezen om je naam achter te laten, maar je mag ook anoniem je mening geven. Wel vragen we je een geldig e-mailadres te gebruiken om zo fraude te voorkomen. We gebruiken dit e-mailadres nooit voor commerciële doeleinden.


(Her)gebruik Review

Sprekers en sprekersbureaus kunnen ervoor kiezen (delen) van uw anonieme review te publiceren in andere media. Bijvoorbeeld op hun persoonlijke website en Social Media. Door een review te plaatsen op SprekerReviews stem je op voorhand onvoorwaardelijk en eeuwigdurend in met genoemd gebruik hiervan.